אם קיבלתם דוח משטרה, ולא משנה אם הוא הוצמד לחלון הרכב שלכם או ניתן לכם ביד – עומדות בפניכם מספר ברירות, הנעות בין תשלום של הקנס ובין בקשה להישפט בבית משפט. אתם כמובן יכולים גם להחליט שאתם משליכים את הדוח לפח האשפה הקרוב ומתעלמים ממנו לגמרי, אולם אז כדאי שתדעו שאתם צפויים לקבל כפל קנס אחרי כחצי שנה או שנה, ואם לא תשלמו גם אותו – יכול להיות שישללו לכם את הרישיון ואפילו שתקבלו פקודת מאסר. כן – כל זה – בגלל דוחות משטרה.
על מה מקבלים דוחות משטרה?
דוח מהמשטרה מקבלים על עבירות תנועה שונות, שאינן עבירות חניה. בין עבירות אלה ניתן למנות:
- חציית צומת כשהאור ברמזור אדום
- ביצוע שיחה בטלפון הנייד ללא דיבורית
- אי עצירה או אי עצירה מלאה בתמרור "עצור"
- אי מתן זכות קדימה למרות שמוצב במקום תמרור ברור המורה על כך
- ביצוע פנייה ימינה או שמאלה במקום שבו יש תמרור האוסר על כך
- נסיעה בכיוון ההפוך בדרך חד סטרית
- נהיגה בשכרות
- נהיגה תחת השפעת סמים
- ועוד
הדרכים להתמודדות עם דוח משטרתי
אם קיבלתם דו"ח משטרתי עומדות בפניכם מספר אפשרויות:
- לשלם את הקנס – דוחות משטרה בדרך כלל מסתכמים בקנס כספי, אלא אם מדובר בעבירה מאוד חמורה כמו תאונת דרכים, ואז רישיונו של מבצע העבירה נשלל באופן זמני, והוא מוזמן לבית משפט באופן מיידי. לכן, אחת הברירות העומדות בפניכם להתמודדות עם דוח שכזה הוא לגשת לבנק הדואר או להיכנס לאתר האינטרנט של משטרת ישראל – ולשלם. במקרה כזה אתם, כמובן, מודים שאכן ביצעתם את העבירה שהשוטר ציין בדוח שביצעתם, ונצברות נגדכם נקודות – על פי הקבוע בחוק. את התשלום יש לבצע עד 90 יום ממועד מתן הדוח. אם חלפו 90 הימים ולא שילמתם את הקנס – אתם צפויים לקבל דוח נוסף עם כפל קנס.
- לבקש להישפט – אם אתם חושבים שהדוח המשטרתי ניתן לכם על לא עוול בכפכם או שהשוטר נהג בדרך מסוימת אשר תאפשר לכם לצאת זכאים בבית המשפט – אתם יכולים לבחור באפשרות של ערעור על הדוח. ערעור כזה יש להגיש עד 30 יום בלבד ממועד קבלת הדוח, ולכן אם כוונתכם היא להגיש ערעור – כדאי לעשות את זה כמה שיותר מהר. על מנת שהערעור יוגש כמו שצריך – כדאי מאוד להיוועץ בעורך דין דיני תעבורה.
מתי ניתן להגיש ערעור על דוחות משטרה?
ערעור על דוח שניתן על ידי שוטר ניתן להגיש, בין היתר, במקרים הבאים:
- דוח לא קריא – אם אתם לא מצליחים להבין את כתב ידו של השוטר ולא יכולים להבין מהי העבירה שביצעתם אשר בגינה קיבלתם את הדוח – אתם יכולים להגיש ערעור. סביר להניח שגם השוטר לא ממש יצליח להבין מה הוא כתב, ובוודאי שלא יזכור מה בדיוק קרה באותו יום.
- מקום הימצאותו של השוטר – אם שוטר טען שלא עצרתם בתמרור עצור, גשו למקום בו הוא עמד ובדקו אם באמת אפשר לראות את פס העצירה משם. אם אי אפשר לראות – יש לכם בהחלט סיבה להגשת ערעור.
- התיישנות של הדוח – במקרה בו דרישת התשלום הראשונה בגין ביצוע עבירת תנועה נשלחת אחרי שחלפה שנה מיום ביצוע העבירה – ניתן לפנות אל עורך דין תעבורה ולבקש שיערער על דרישת התשלום בגין התיישנות. במקרה שבו התחלפו בעלי הרכב – יש להוסיף שנה נוספת, וההתיישנות תחול רק לאחר שנתיים.
ישנם מצבים נוספים בהם ניתן לערער על דוחות משטרה. משרד עורכי דין לויתן-פאלוך מתמחה בתחום של דיני תעבורה והצליח לבטל או להפחית הרבה מאוד דרישות תשלום של המשטרה.
לקבלת מידע נוסף ולקביעת פגישת ייעוץ ראשונית בגין מתן דוחות משטרה – צרו עמנו קשר טלפוני או דרך האתר. נשמח לעמוד לשירותכם.